Bronaanvraag

Mist u een bepaalde uitzending op Academia? Als Academia-abonnee kunt u materiaal uit de catalogus van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid kosteloos aanvragen voor opname in de online Academia collectie. U vindt de catalogus hier: https://zoeken.beeldengeluid.nl/ (als de link niet werkt, verwijder dan de 's' uit https://). Noteer de titel en de uitzenddatum van de gewenste bron en vul deze hieronder in het bestelformulier in.

 

Hou er wel rekening mee dat uitzendingen van commerciële omroepen, voetbalwedstrijden, buitenlandse producties en speelfilms niet op Academia geplaatst kunnen worden. 

 

Na uw bronaanvraag: rechtencheck

Na uw bronaanvraag volgt een bevestigingsmail vanuit Beeld en Geluid. Vervolgens zoeken wij contact met de rechthebbenden van het materiaal om de rechten te clearen. Het is mogelijk dat sommige programma's om bijvoorbeeld privacy-redenen niet aan Academia toegevoegd kunnen worden (denk bijvoorbeeld aan medische programma's of andere programma's over gevoelige onderwerpen). Het kan maximaal twee weken duren totdat duidelijk is of de rechthebbenden wel of niet akkoord gaan met de plaatsing van het materiaal op Academia. Mochten zij niet akkoord gaan, dan informeren u over de reden van weigering en kunnen wij u eventueel helpen om vergelijkbare bronnen te vinden op Academia.


Na het akkoord van de rechthebbenden moet het materiaal technisch gereed worden gemaakt om het vervolgens op Academia te kunnen uploaden. Na de upload krijgt u bericht en zal het materiaal terug te vinden zijn in een speciaal voor uw instelling aangemaakt dossier. Andere licentiehouders kunnen het materiaal ook op het platform bekijken.

 


Aanvraagformulier