Bronaanvraag

Kosteloos materiaal bestellen

Als Academia-abonnee kunt u materiaal uit de catalogus van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid kosteloos bestellen voor opname in de online Academia collectie. Het materiaal wordt, na goedkeuring van de rechthebbenden en na digitalisering, in de Academia-collectie geplaatst en is beschikbaar voor alle licentiehouders van Academia. Het materiaal wordt op basis van best effort toegevoegd.

Maak voor het bestellen van materiaal gebruik van het bestelformulier op deze pagina.

Bestelprocedure

Of een programma uit het Beeld en Geluid-archief wordt toegevoegd aan de Academia-collectie hangt van twee criteria af:

 

  • Techniek: het materiaal moet digitaal aanwezig zijn in het archief;
  • Rechten: alle rechthebbenden van het materiaal moeten akkoord gaan met plaatsing op Academia.

 

Na ontvangst sturen wij uw aanvraag door naar de rechthebbenden van het audiovisueel materiaal. Binnen twee werkweken hoort u of uw bestelling gehonoreerd kan worden. Zo ja, dan wordt het programma gedigitaliseerd en toegevoegd aan de collectie. U krijgt hierover bericht en het programma zal terug te vinden zijn in een speciaal voor uw instelling aangemaakt ontwerpdossier.

Als het programma wordt geweigerd, ook dan weet u dat binnen twee werkweken. We zullen u informeren over de reden van weigering. De redactie kan u attenderen op programma’s met een soortgelijk thema, die wel in Academia staan. Stuur een mail naar: academia@beeldengeluid.nl

Voorwaarden

 

  • Al het digitale materiaal uit het archief mag aangevraagd worden. Het is echter afhankelijk van de toestemming van de rechthebbenden en van het type drager of het mogelijk is om het materiaal in Academia op te nemen. Het is daarom goed om rekening te houden met de volgende punten:
  • Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid levert geen speelfilms, geen buitenlandse producties en geen uitzendingen van commerciële omroepen.
  • Omroepen en externe rechthebbenden hebben het recht om geen toestemming te geven voor het online plaatsen van audio- en/of videomateriaal in de Academia-collectie.
  • De belangrijkste redenen voor afwijzing: gevoelige onderwerpen en de privacy van betrokkenen;
  • Materiaal dat alleen op film staat kan momenteel niet gedigitaliseerd worden en dus niet in de Academia-collectie worden opgenomen

 

 

Bestelformulier

Contactgegevens besteller

Bestelling