Hoe gebruik in streaming video in mijn powerpointpresentatie/lesomgeving?

Op de detailpagina van het programma of het fragment leest u aan de rechterzijde een uitvoerige beschrijving van het programma. Daaronder staat: Embed en link.

U kopieert de gegevens onder Link naar Bron:

U gebruikt de hele url voor uw presentatie.

Bijv. bij Link naar Bron staat: https://www.academia.nl/asset/embed/4045871

U kunt deze hele link kopieren en in uw Powerpoint presentatie plakken. Let op dat u alle cijfers kopieert. Als er een cijfer mist, opent de video niet correct.

 

U opent Powerpoint. U heeft twee opties om de link in te voegen:

  1. U gaat naar de dia waar u de Link naar de Bron wilt toevoegen. Plak nu met uw rechtermuisknop (of via Ctrl-V) de gekopieerde link in het tekstvak van de dia. Is de link niet automatisch blauw en onderstreept, klik dan eenmaals op de spatiebalk. Uw heeft nu een hyperlink gemaakt naar de video in Academia. In uw Powerpoint presentatie kunt u nu op de link klikken. U wordt automatisch naar de video in Academia gestuurd.
  2. Wilt u uw presentatie mooier maken, dan gebruikt u een woord of een beeld waaraan u de link koppelt. Dit doet u door in de dia een woord of een afbeelding toe te voegen. Vervolgens selecteert u de afbeelding of het woord. In de menubalk bovenin het scherm van Powerpoint klikt u op Invoegen. U gaat nu naar de optie Hyperlink. Als u hierop klikt, opent er een scherm waar u in het vakje adres de Link naar de Bron kunt invoegen. Klik vervolgens op OK. Het videobestand is nu als hyperlink gekoppeld aan de afbeelding of het woord in uw presentatie.