Hoe gebruik ik een powerpointpresentatie (met een zelf gesneden) fragment in de les?

U kunt streaming video en zelf gesneden fragmenten verwerken in uw powerpointpresentatie. Als u een heel televisieprogramma wil gebruiken in uw presentatie, kunt u de 'link naar bron' gebruiken. U opent hiervoor de video die u wilt gebruiken in uw presentatie. Onderaan de beschrijving ziet u het tabje Embed en Link staan. Als u het tabje opent, vindt u daar de 'link naar bron'. Kopieer en plak deze link in uw powerpointpresentatie. Klik op 'enter' zodat de tekst vanzelf een aanklikbare hyperlink wordt. Als u de presentatie afspeelt, klikt u op de link om de video te openen. De video uit Academia opent in een apart venster.

 

Wilt u een zelfgesneden fragment toevoegen aan uw powerpoint, snijd dan eerst het gewenste fragment uit de video. Sla dit fragment op in 'mijn werkplek'. Open het fragment vanuit 'mijn werkplek' en kopieer de 'link naar bron'. Deze link kunt u nu in uw presentatie gebruiken.

Let op 1: sla een gesneden fragment altijd op in uw werkplek. Alleen als u het fragment opent vanuit uw werkplek heeft u toegang tot de correcte 'link naar bron'. Kopieert u de link naar bron zónder het fragment eerst op te slaan, dan loopt u kans om een link te kopieren die naar de hele video verwijst.

Let op 2: controleer of u de hele 'link naar bron' heeft gekopieerd en niet slechts een gedeelte. Als u een cijfer mist van de tijdcode opent het fragment niet correct.

Let op 3: gebruik niet de URL uit de adresbalk. U heeft kans dat u naar uw eigen werkplek verwijst waardoor een fragment niet correct kan openen. U heeft daarnaast ook kans dat de URL uit de adresbalk naar de hele video verwijst i.p.v. het fragment dat u heeft gesneden.

 

Als u een presentatie met (gesneden) video's gebruikt in uw les, zorg er dan altijd voor dat u ook bent ingelogd in Academia (via Surfconext). Op deze manier spelen alle video's en zelf gesneden fragmenten goed af tijdens uw presentatie. Kunt u Academia op uw instelling gebruiken zonder in te loggen? Dan kunt u de uitzendingen in uw powerpointpresentatie direct afspelen op uw instelling.