Nieuws

Aanwas op Academia, februari 2017

Leven in de brouwerij, persfoto (fotocredits: No Candy)

Van 30 januari 2017 t/m 6 maart 2017 zijn er in totaal 866 programma’s aan Academia toegevoegd. Hieronder een kleine greep uit het rijke aanbod van in februari 2017 toegevoegde programma’s.


Dokument: Nachtvlinder, de laatste dagen van Priscilla (KRO-NCRV), 24-06-2013

De jonge Priscilla Brouwer (1985-2011) is erfelijk belast met een dodelijke ziekte. Ze wil geen lijdensweg en kiest op haar 26e verjaardag voor euthanasie. Documentaire over de laatste dagen van haar leven en gesprekken met nabestaanden gedurende anderhalf jaar na haar overlijden.


2Doc: Verloop van jaren - dichter bij Remco Campert (VPRO), 20-12-2016

Remco Campert heeft een zorgvuldig beeld van zichzelf geschapen als een charmant zondagskind, dat bij iedereen geliefd is. Maar wie is Remco Campert echt? De dichter en schrijver wordt een jaar lang gevolgd. Over weemoed, vergankelijkheid en de naderende dood en de poëzie als levenselixer. 'Ik wil de dood voorblijven. Zolang ik schrijf, leef ik.'


2Doc: Stranger in paradise (VPRO), 07-02-2017

Dit spraakmakende documentaire-debuut van schrijver-regisseur Guido Hendrikx was de openingsfilm van IDFA 2016 en won de Special Jury Award voor beste Nederlandse documentaire. Op het snijvlak van documentaire en fictie, onderzoekt Stranger in Paradise de machtsverhouding tussen Europeanen en vluchtelingen. Een nietsontziend filmessay over de ambigue houding van Europa en de complexiteit van het migrantenvraagstuk.


Dream School (NTR), 8 afleveringen uitgezonden, 5 volgen nog - 11 januari - 25 maart 2017

Zestien jongeren van 16 tot 23 jaar zijn vastgelopen in het reguliere schoolsysteem. Onder leiding van coach en kickbokser Lucia Rijker en rector Eric van ’t Zelfde krijgen ze drie weken les van kunstenaars, wetenschappers, topsporters en politici om hen te inspireren om zichzelf te ontwikkelen. Op moment van schrijven staan er 8 delen Dream School op Academia en er volgen nog 5 delen. De komende uitzendingen ‘stromen’ daags na uitzending automatisch Academia in.


Leven in de brouwerij (AVROTROS), 5 afleveringen, 30 januari 2017 - 27 februari 2017

Reportageserie in 5 delen waarin de vrienden Kasper van Kooten en Patrick Stoof op zoek gaan naar de geheimen achter bijzonder Nederlands bier. Hun missie is een eigen uniek bier brouwen. In een busje reizen de heren door het land en doen zij inspiratie op bij de top van de Nederlandse bierbrouwers. Weten de drinkbroeders uiteindelijk zelf het perfecte bier te brouwen?

 

==

 

Mis je nog een uitzending of serie op Academia, laat het ons weten! Vraag het materiaal aan via dit bestelformulier. Na een positieve toetsing bij de omroep voegen we dit materiaal handmatig toe aan de online onderwijscollectie van Academia, en mailen we je de url toe.