Problemen bij afspelen video: player blijft zwart (Voor ICT beheerders)

Poort 1935 moet in uw netwerkconfiguratie (firewall/proxy/gateway) naar buiten opengezet worden om de video's te kunnen bekijken.

Als gebruikers alleen een zwart videoscherm, met een rood blok met een aantal meldingen, maar zonder afspeelknoppen zien bij alle video's kan het zijn dat de firewall van uw instelling de video's van Academia niet doorlaat. Academia maakt gebruik van streaming video die via het RTMP protocol verstuurd worden in TCP-pakketten via poort 1935.

Poort 1935 moet in uw netwerk dus naar buiten opengezet worden om de video's te kunnen bekijken. In sommige gevallen is alleen het openzetten van poort 1935 nog niet voldoende en moet in de firewallinstellingen extra aangegeven worden dat deze ook RTMP-verkeer toelaat via deze poort.

De IP range van de Academia streaming servers waar naar poort 1935 opengezet moet worden bestaat uit één IP adres en wel 78.47.1.38 of wowza.mediasalsa.eu.

Het is mogelijk dat uw antivirussoftware aan de clientzijde de streaming video blokkeert. Controleert u dit s.v.p.

Omdat in de meeste netwerkconfiguraties poort 80 standaard wel openstaat, is in Academia de voorziening ingebouwd dat - als poort 1935 dicht staat - de stream automatisch na ca. vijf seconden overschakelt naar het RTMPT protocol over poort 80. Alleen het openstaan van poort 80 is echter soms wederom niet voldoende: in de firewallinstellingen moet weer worden aangegeven dat deze ook RTPMT-verkeer toelaat via poort 80.

 

LET OP: Mochten Academia video's  - ondanks het openstaan van poort 80 en het toelaten van RTMPT-verkeer over deze poort - nog steeds niet werken, dan kan dat liggen aan het gebruik van een zogenaamde proxy(server) die de instellingen van de Academia flashplayer 'overrulet'. Deze proxyserver kan zowel in de browser geconfigureerd zijn als transparant in het netwerk opgenomen zijn. Raadpleeg hiervoor uw ICT leverancier. In dit geval is de enige oplossing het openzetten van poort 1935 en het toestaan van RTMP-verkeer over poort 1935, zoals hierboven reeds beschreven.